Ja! Ook jij kan het verschil maken.

Er zijn heel veel mogelijkheden, dus grote kans dat er ook in jouw persoonlijke situatie een mogelijkheid is om een kind dat het niet makkelijk heeft gehad (tijdelijk) een thuis te bieden.

 • Gezinssamenstelling

  De gezinssamenstelling is bij geen enkele vorm van gezinsgericht verblijf van belang. Het doet er niet toe of je een traditioneel stel bent met kinderen, of je alleenstaand bent, of je een gezin vormt met twee mannen of twee vrouwen. Als je een groot hart hebt voor deze kinderen, kun je altijd iets betekenen.


   

 • Leeftijd

  Al vanaf 21 jaar kun je een kind van een ander (tijdelijk) een thuis geven. Ook als je al wat ouder bent, kun je een kind van een ander opvoeden.


   

 • Opleiding

  Een opleiding in jeugdzorg of ervaring is vaak helemaal niet nodig, zoals bij pleegzorg en zorggezinnen. Met ons uitgebreide selectie en screeningproces dat iedereen doorloopt, bekijken we wel of de geselecteerde zorgvorm ook past bij jou (en jouw gezin). Ben je professional, denk er dan eens over om gezinshuisouder te worden.


   

 • Parttime zorg voor een kind

  Wil je wel graag iets betekenen voor een kind, maar kun of wil je niet de volledige zorg voor een ander kind op je nemen, ook dan zijn er mogelijkheden. Het verblijf in een pleeggezin of zorggezin kan variëren van weekend zorg, partiële zorg tot voltijds zorg.


   

 • Kortdurende zorg voor een kind

  Ook kun je ervoor kiezen om voor een bepaalde periode een kind een thuis te bieden, bijvoorbeeld voor maximaal een jaar. Of kies je liever voor crisisopvang waarbij je een kind acuut opvangt voor slechts een aantal weken.

   

Help ook mee!
Contact

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Thuis door jou

Thuis door jou is een samenwerking van jeugdzorgorganisaties en Noord-Limburgse gemeenten.