Ja! Ook jij kan het verschil maken.
Er zijn heel veel mogelijkheden, dus grote kans dat er ook in jouw persoonlijke situatie een mogelijkheid is om een kind dat het niet makkelijk heeft gehad (tijdelijk) een thuis te bieden.
-
Gezinssamenstelling
De gezinssamenstelling is in een pleeggezin, zorggezin en gezinshuis niet van belang. Het doet er niet toe of je alleenstaand bent, of je een gezin vormt met een man of een vrouw of met een persoon van hetzelfde geslacht. Als je een groot hart hebt voor kinderen kun je altijd iets betekenen.
-
Leeftijd
Al vanaf 21 jaar kun je een kind van een ander (tijdelijk) een thuis geven. Maar ook als je al wat ouder bent, kun je een kind van een ander opvoeden.
-
Opleiding
Een opleiding in jeugdzorg of ervaring is bij pleegzorg en zorggezinnen helemaal niet nodig. Met ons uitgebreide selectie en screeningproces dat iedereen doorloopt, bekijken we wel of de geselecteerde zorgvorm ook past bij jou (en jouw gezin).
Ben je professional, denk er dan eens over om gezinshuisouder te worden.
-
Parttime zorg voor een kind
Wil je wel graag iets betekenen voor een kind, maar kun of wil je niet de volledige zorg voor een kind op je nemen, ook dan zijn er mogelijkheden. Het verblijf in een pleeggezin of gezinshuis kan variëren van weekend- of vakantiezorg en van partiële zorg tot voltijdszorg. Het verblijf in een zorggezin is altijd voltijds.
-
Kortdurende zorg voor een kind
Ook kun je ervoor kiezen om voor een bepaalde periode een kind een thuis te bieden, bijvoorbeeld voor maximaal een jaar. Of kies je liever voor crisisopvang waarbij je een kind acuut opvangt voor slechts een aantal weken?